
Μία συνταγή που αγαπάμε πολύ στα νησιά και ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού που αν είστε λάτρεις του είδους, θα σας ξετρελάνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο θέλετε. Μετά τη σταφίδα, εγώ προτείνω το δαμάσκηνο, ή συνδυάστε τα και τα δύο μαζί. Εκτέλεση Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε µε το κρασί. Τρίβουμε πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε τη σύµβραση να βράσει για 10΄. Την αδειάζουμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουµε τον μπακαλιάρο σε αλεύρι και τον μπήγουμε στη σύµβραση. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 40΄. Δοκιµάζουµε το φαγητό και αν χρειαστεί αλατίζουμε. Με προσοχή όμως, γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός.
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλµυρισµένος και κοµµένος σε μερίδες1½ κιλό κρεµµύδια μέτρια κοµµένα σε χοντρές φέτες1 σκελίδα σκόρδο1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί1 δαφνόφυλλο3-4 κόκκοι μπαχάρι400 γραµµ. ψιλοκοµµένες ντομάτες 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθή1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι (προαιρετικά)πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου