Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Βελούδινες τρούφες σοκολάτας


Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα μέχρι σχεδόν ν' αρχίσει ο βρασμός. Τη ρίχνουμε αμέσως επάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Το ρίχνουμε σε πυράντοχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία νύχτα. Με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε μπαλάκια μείγματος και τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο. Τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.


Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια50 γραμμ. βούτυρο50 ml μπράντι ή κονιάκκακάο για την επικάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου